0

О тборът на Сакраменто Кингс, който участва в плейофите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада за пръв от 2006 година насам, поведе а 2:0 успеха в серията срещу шампиона Голдън Стейт Уориърс.

За пръв път на Уориърс се налага да спасяват положението след като падат с 0:2 в плейофите, отчетоха статистиците.


В зала "Голдън Уан Сентър" домакините от Сакраменто се наложиха със 114:106 и се нуждаят от сами още две победи в оставащите пет мача, за да елиминират съперника си.

С най-голяма заслуга за втората поредна победа на "кралете" бяха техните звезди Де'Аарън Фокс и Домантас Сабонис, които вкараха по 24 точки. 

Още 18 от пейката прибави Малик Монк, а с 15 приключи Кевин Хъртър. 

Домакините започнаха плахо мача и допуснаха изоставане от шест точки в края на първата четвърт, но успяха да се коригират във втората, която спечелиха с 41:29. 

В третата четвърт разликата достигна 14 точки в полза на Сакраменто и макар Голдън Стейт да успя да изравни за момент в средата на последната част, гостите нямаха сили за обрат.

Стеф Къри бе най-резултатен за Уориърс с 28 точки, но и това не помогна на тима да избегне изоставане от 0:2 в плейофна серия за пръв път от 15 години.

Андрю Уигинс добави още 22 точки за "войните", а с 21 остана Клей Томпсън.

Скандалният Дреймънд Грийн от Уориърс отново си показа рогата в напечен момент. Той бе изгонен в средата на втория плейоф срещу Сакраменто.

След отскок Сабонис се озова на пода и преди да започне контра, той хвана крака на „Дрей“.

Грийн реагира лудо, като настъпи родения в Коста дел Сол играч, който е с литовско гражданство.

Реферите не се поколебаха и го пратиха в съблекалнята.

Грийн е способен да събуди Уориърс, но също така е толкова вулканичен, че може да генерира ситуации, далеч от спорта. Той си тръгна освиркван, обиждан и оплюван от публиката в Сакраменто, която вече има своя нов спортен враг в плейофа.

Мач номер 3 от серията е в нощта на четвъртък срещу петък, като домакин е Голдън Стейт. 

На Изток Филаделфия 76ърс също поведе с 2:0 победи в серията срещу Бруклин Нетс. Сиксърс постигнаха втора поредна домакинска победа след 96:84 

Над всички за тима от старата столица бе Тайрийс Макси, който реализира 33 точки, включително и шест тройки. 

По още 20 точки вкараха Тобайъс Харис и Джоел Ембийд, което компенсира колебливото представяне на основния плеймейкър на Филаделфия Джеймс Хардън, който завърши с осем точки.

За гостите, които водеха на полувремето с 49:44, много силен мач изигра Камерън Джонсън. Той вкара 28 точки, от които пет тройки. Микел Бриджес добави 21 точки за "мрежите", но от всички останали играчи единствено Спенсър Динуиди с 12 точки приключи с двуцифрен актив.

Следващият мач от серията, която се пренася в Ню Йорк, е в нощта на четвъртък срещу петък. 

Срещи от плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада:

Източна конференция: 

3-Филаделфия - 6-Бруклин - 96:84

* Филаделфия води с 2:0 победи в серията. Играе се до четири победи от седем мача.

Западна конференция:

3-Сакраменто - 6-Голдън Стейт - 114:106

* Сакраменто води с 2:0 победи в серията. Играе се до четири победи от седем мача.