0

Б ившият министър на младежта и спорта Красен Кралев отговори на нападките на настоящия – Радостин Василев, който го обвини в корупция.
„Приказките на новия спортен министър Радостин Василев са абсолютно празни. Разбира се, че не съм викан от прокуратурата. От една година ровят по кашоните и приказват глупости, без да имат никакви доказателства. Отвратен съм от тази омраза, злоба и клевети. Ясно е, че не могат да ни простят това, което е направено. Нито 500-те милиона, които са инвестирани в спортна инфраструктура. Нито медалите, които печелехме по света. 7 нови зали за вдигане на тежести построихме и затова сега ги имаме тези успехи в щангите. Когато спортът очаква от теб конкретни резултати и ти няма с какво да се похвалиш, тогава започваш да рутиш предния авторитет, за да изграждаш свой собствен“, каза Кралев пред Би Ти Ви.
Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана бе най-успешното за България от 30 г. насам. За последно сме имали петима шампиони от едно първенство в Сексгар (Унг) през 1992 г.