0

Е лвира Краснобаева спечели сребърен медал на финала на лента на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан) и остана четвърта на бухалки. Другата българка Ева Брезалиева се класира седма на финала на лента.

Краснобаева изигра много силно композицията си с лента и беше оценена с 33.350 точки (16.900 трудност; 8.250 артистичност; 8.300 изпълнение), за да вземе среброто.

Брезалиева получи 30.150 точки (14.600; 7.950; 7.600) за изпълнението си и завърши на седма позиция.

Златен медал на лента взе световната шампионка Дария Варфоломеев (Германия) с 33.400 точки, а трета се нареди Таисия Онофричук (Украйна) с 33.200.

Краснобаева зае четвърто място на финала на бухалки с 33.250 точки (16.600; 8.300; 8.350) .

Шампионка стана италианката София Рафаели с 34.550 точки, следвана от Таисия Онофричук с 33.800 и от Дария Варфоломеев с 33.550 точки.

По-рано днес Ева Брезалиева спечели сребърен и бронзов медал съответно на финалите на топка и на обръч. Другата българка Елвира Краснобаева, която стана втора в многобоя, се класира пета на топка и седма на обръч.

До момента България има четири сребърни и един бронзов медал от надпреварата.

Световната купа в Баку завършва малко по-късно с финала на три ленти и две топки при ансамблите.

След края на състезанието Илиана Раева похвали българските гимнастички Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева, които спечелиха два сребърни и един бронзов медал на финалите на отделните уреди на Световната купа в Баку (Азербайджан).

"Три медала за България от финалите на Световната купа в Баку. Сребърен и бронзов на Ева Брезалиева на топка и обръч и сребърен за Елвира Краснобаева на лента. Браво, момичета! Много силно изигравания за Ева на двата уреда! Елвира днес допусна сериозни грешки на топка и обръч. На бухалки не направи скъпи елементи, а лентата и беше с неточности и грешки в работата с уред. Поредна стабилна игра на световната шампионка Дария Варфоломеев и закономерни златни медали. България все още не е показала максимума си!", написа Раева в социалните мрежи.

Краснобаева стана втора в многобоя в Баку, а ансамбълът има две четвърти места в многобоя и на финала на ленти и топки.

"Сребърен медал в многобоя на нашата "звездичка" Елвира! Още съвсем малко . . . Скоро . . . много скоро! Жалко, че Ева подари бронзовия си медал и то на най-страхотното си съчетание! И при нея ще е скоро . . . . Елвира ще покаже в пълния си блясък съчетанията си! Обич за целия екип! На фона на едно непонятно съдийство още от вчера, всъщност, напълно понятно, България показа огромно можене", коментира още президентът на БФХГ.