0

Н ай-добрият спортист на България за 2023 г. - Александър Везенков, игра 15 минути и 35 секунди, като добави 6 точки и 1 асистенция при успеха на клубния си Сакраменто Кингс срещу шампиона в среща от редовния сезон на НБА.

Българинът започна срещата на резервната скамейка и се появи в края на откриващата част, като в рамките на този си престой вкара всичките си шест точки. Той остана на паркета до средата на втората четвърт, като с изявите си имаше заслуга за обрата, който "кралете" постигнаха между първите две четвърти, отбелязвайки именно първия кош във втората четвърт.

Победата бе още по-сладка за домакините, тъй като преди началото на мача Нъгетс заемаха второто място на Запад, а Везенков и компания се бяха свлекли до второто място в съшата конференция. "Кралете" не прогресираха напред в класирането, но съумяха да се изравнят с шестия Ню Орлиънс Пеликанс, като и двата отбора вече имат баланс от 30 победи и 21 загуби.

За домакините тройката Монк, Сабонис, Мъри отново бе във върхова фома, като нанизаха съответно по 23 и 17 точки, а литовецът направи "трипъл-дабъл", добавяйки 17 борби и 10 асистенции.