0

Б аскетболният Барселона ще трябва да премине през финансови промени, които ще засегнат бъдещото на много играчи, а сред тях почти сигурно и Никола Миротич.

След като каталунците не успяха да стигнат до титлата в Евролигата на Финалната четворка в литовския град Каунас, те вече правят планове за следващия сезон. Вътрешно се дискутира намаляването на бюджета с около 10-15 процента, но е възможно намалението да достигна 25 процента. Според досегашния бюджет за баскетболната секция на Барселона, който възлизаше на около 44 процента, спортният директор на клуба Хуан Карлос Наваро ще разполага с около 8-10 милиона по-малко.

Първият баскетболист, от когото е поискано да намали заплатата си е Никола Миротич, който е и най-скъпоплатеният играч в състава, пише испанският вестник "Спорт". От ръководството на Барселона вече са влезли в контакт с черногореца с испански паспорт, за да го информират, че или ще приеме намаляване на финансовото си възнаграждение с 50 процента, или ще трябва да напусне след края на сезона. Миротич носи екипа на Барселона от 2019 година, като бе привлечен с надеждата да помогне за спечелването на трофея в Евролигата, но до момента това не се осъществи.

32-годишният Никола Миротич има още два сезона по договора си с каталунците. Той печели около 5 милиона евро чиста заплата на сезон.

"Имам договор с Барселона и бих искал да го изпълня. Ще видим какво ще се случи в бъдеще. Все още нищо не е решено", коментира баскетболистът в Каунас.