0

В началото на септември след 10-годишно прекъсване Говедарци отново ще е домакин на офроуд събор, а сред специалните гости на събитието ще е и един от най-известните жители на планинското село Христо Крушарски. Бизнесменът, под чието управление Локо Пд спечели две купи и суперкупа и записа паметни мачове в евротурнирите, е и сред спонсорите на събитието.

„На вниманието на всички офроуд привърженици! Ние, от село Говедарци, заедно със съдействието на Община Самоков, решихме, след 10-годишно прекъсване, да организираме офроуд събор на 3 и 4 септември 2022 г. в местността Тапанковица (отляво на Искърния и Лакатишния мост), където състезанието се провеждаше преди години. Тази година, по стария обичай, ще бъде направено траялно затворено трасе с множество естествени препятствия. Класовете ще са 3 - Експерт, Стандарт и клас Дами“, написаха на специалната си страница във фейсбук организаторите и обещаха зрелищни игри и забавления с музика за участниците и гостите на събието.
Подобно на останалите подобни събития, които от години събират привържениците на офроуда за клас Ескперт участниците трябва да разполагат с подготвен джип и навигатор с лебедка, шнорхел. Изискването за клас Стандарт е джип с добри гуми и навигатор. А атрактивният клас Дами е за време и предлага не малко адреналин и шоу за публиката.

Състезанието ще бъде проведено спрямо създаден правилник, като вторият ден ще се кара в обратна посока.

„За всички класове е задължително наличието на предпазни колани, каски и пожарогасител. Състезатели под влиянието на алкохол няма да бъдат допуснати до участие“, уточниха организаторите.
Желателният срок за записване на участниците е до четвъртък (25 август), а таксите са съответно 50, 40 и 30 лева за трите класа.
За повече информация: 0886552588 и 0897455873.

Освен, че бившият собственик на Локо Пд и настоящ благодетел на Рилски спортист помага на организаторите, неговата фамилия ще бъде достойно представена и сред участниците. Племенникът му Христо Крушарски-младши, който преди време бе вписан и в УС на „черно-белите“, е сред най-запалените фенове на офроуда в страната. Това лято заедно с дъщерята на популярния бизнесмен  Илияна те формираха добър екипаж и се представиха силно на няколко събора това лято. Нейната братовчедка Галина Василева също разчита на помощта й като навигатор при дамите.