0

 

Кубрат Пулев ще срещне Дерек Чисора на 9 юли в Лондон, съобщава „Спортна Джунгла“. Българският боксьор се е съгласил да направи реванш с британеца, а двубоят ще е в „О2 Арена“. 

Това ще е втори мач за Пулев за по-малко от три месеца. На 14 май той победи по точки американеца Джери Форест в Ингълууд (САЩ). При прибирането си в България Кобрата заяви, че има предложение за мач с Чисора, но каза, че ще го обмисля, защото вече е побеждавал британеца. Впоследствие  Пулев все пак призна, че може и да се съгласи. Очаква се двубоят да бъде обявен официално в близките дни.

Първият мач между двамата бе през май 2016 г. в Хамбург (Гер). Тогава Пулев победи с 2:1 съдийски гласа и спечели европейската титла при професионалистите за втори път в кариерата си. Преди двубоя имаше меле на кантара, след като човек от антуража на българина удари с бутилка Чисора, а британецът опита саморазправа.

Чисора е с актив от 32 победи (23 с нокаут) и 12 загуби. Той е в серия от три поредни загуби – две срещу Джоузеф Паркър и една от Александър Усик преди това. Кобрата е с 29 победи (14 с нокаут) и 2 загуби.