0

К убрат и Тервел Пулеви вече са на американска земя, където след около два месеца ще се боксират един след друг на галавечер в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов от Русия, а веднага след него брат му ще премери сили също с руснак - Сергей Ковальов, който е трикратен световен шампион.

Koбрата говори не само за предстоящите битки, а и за войната в Украйна. 
"Жалко за всичко това. За мен е недопустимо в 2022 година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вината е на политиците, техен провал е. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. И с торбите и багажите да напускаме. Това е в разрез с всякакъв човешки разум", коментира Пулев по бТВ от Калифорния.

"Не трябва да се воюва. Хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство и мир. Не бих съветвал братята Кличко да воюват, защото войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Нека търсят дипломация. Всичко останало налива масло в огъня", такъв съвет даде Пулев на кмета на Киев Виталий Кличко и на брат му Владимир, от когото има загуба с нокаут за световната титла.

"Имаме армия, която не е кой знае какво. Горе-долу я бива. Ако се наложи, аз с най-голямо удоволствие и чест ще съм от първите, които ще се включат. Няма да чакам да ме призовават, ще отида доброволно. Както в момента братята Кличко, Александър Усик и още много други спортисти го правят без страх и притеснение", продължи той.

"Всичко е въпрос на дипломация. Недопустимо е това, което се случва. А и помислете малко - не може г-н Зеленски от зеления фотьойл да стои да призовава целия свят да се включва и да допринася с военни действия. Това е тотално грешно. В никакъв случай не подкрепям действията на Путин, но малко или много вината не е само от едната страна. Ако аз съм държавен глава или премиер, няма как да допусна да се случи нещо подобно", каза още Кубрат.

Кубрат Пулев коментира следващия си съперник Андрей Федосов: "Опасен противник, който ще търси да мачка. Нокаутьор е, бърз е, но аз съм подготвен и смятам, че мога да го победя. Няма да е лесно, но ще го победя.

Ще тренираме тук, трябва да има минимум 10-15 дни аклиматизация. Има всички условия. Неговата задача (б. ред. - на Тервел Пулев) е доста по-тежка, ще се изправи срещу световен шампион. Надявам се да победи", oбясни Кобрата.

"Ако победи, ще е велико за цяла България", добави българинът, който се надява в залата отново да има много наши сънародници.