0

Кубрат Пулев увери, че ще влезе във възможно най-добра форма в битката срещу Махмуд Чар. Двамата се изправят един срещу друг в двубоя за титлата на WBA на 30 март в „Арена София“. Кобрата заяви, че ще направи всичко по силите си, така че България да има световен шампион. Той говори още за трудната организация на галавечерта. По-големият брат Пулев е категоричен, че при този стандарт на живот у нас, няма как да излезе на голяма печалба, но разчита на подкрепата на българските фенове.

„Аз предпочитам да се концентрирам повече в срещата и в галавечерта. Това е едно невероятно събитие. Имаме привилегията всички ние да се състои в България. Имайте предвид, че имаше много трудни решения. Правим невероятното и възможното да е в София. До момента никога не се е случвало в спорта бокс, особено професионалния. Аз съм благодарен на първо място, които веднага прегърнаха тази идея и се стремят да помагат. Опитваме се да направим нещата така, че всичко това да се случи. Да има една невероятна галавечер, която да остане в историята. Благодарен съм на първо място на Господ, че ни предостави възможността. Много добър екип сме с всички, които помагат. Боксовата галавечер е едно на ръка. Аз като спортист ще се изправя срещу един много сериозен противник, който също има много опит. Има немалко тежки битки, през които е минал. Подхождам с респект и уважение. Бъдете сигурни, че ще изляза в една супер форма. От там нататък каквото господ е отредил. Ще направя всичко възможно да направим България световен шампион по бокс“, започна Кобрата.

„Много трудна е организацията на мача. Знаете стандартът на живот в България. Става въпрос за сериозен двубоя. За София много трудно стават нещата. Смятам, че си заслужава. Знаете българската публика колко е емоционална и силна. Ще ми даде още сили. Ще бъда изпълнен с много гордост и щастие. Огромно по рода си събитие, което ще се предава в много държави, по много телевизии. Ще бъде следено както от публиката, така и в боксовите среди. Интересно е кой ще продължи напред. Огромно събитие с всичките позитиви в България. Не мисля за наследство. Смятам, че допринасям не малко за спорта, радвам се, че подобно събитие може да се осъществи в България. Аз давам много от себе си. Аз съм благодарен на всички хора, които са в екипа. Мисля, че в договора няма клауза за реванш. За какво да му даваме реванш, при условие ще го бия хубаво. Не ни трябва такава клауза. Мисля да го победя убедително. Той няма да иска. Чисора, който ме победи, не желае пак да играе с мен. Едвам изкара 12-ия рунд. Беше драматично за него и доста тежко. Последните рундове ги караше на автопилот, но му дадоха победата, живи и здрави. Смятам, че и той няма да желае, ще е убеден. Той със сигурност ще чувства отвътре, че няма шанс да ме победи“, добави той.

„Мач, който се организира тук не може да донесе кой знае какви приходи, макар че се пише по вестници, че съм лапнал един милион. Щом сме тук на тази маса сме доволни от това, което ще се случи, така че за мен лично е по-скоро въпрос на мечта, на кауза, на цял един живот да продължа моята кариера като световен шампион. Това са много по-силни неща от каквито и да е финансови облаги. Щом е тук и той е доволен. Всеки си има неговите цели и неговите приоритет. За мен парите не са приоритет. Има много други неща в пъти по-ценни. Винаги ви казвам, че всичко, което се купува с пари, е много дребно. Когато в спорта започнеш да мислиш за пари, всичко е загубено“, каза още Кобрата.

Неговият треньор Ибн Кейсън прибави: „Всеки треньор си мечтае да има успешни бойци особено в тежка категория, която е водеща. Тази битка е различна за мен. В предишните ми битки аз бях млад. В бокса не всичко е организирано. Дори в тренировките. Бил съм на върха и на дъното. Тази битка е специална за мен. Мечта за мен е да бъде в България, да бъда приет от българите. Тук е моят втори дом. Искам да помогна на българите да осъществят мечтата си. Искам да съм треньор на най-добрия боец. Чувствам се добре. Не е за парите. Кубрат иска да даде нещо на своето семейство. Това е спорт, няма нищо персонално“.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX