0

Б ългарският национал Камен Златков спечели и двата слалома за купа Юлен, които се проведоха в сряда в Банско. С медали - сребърни, се отчетоха и другите двама от семейство Златкови: по-малкият брат Калин и сестра им Юлия.

В първото състезание за деня Камен Златков триумфира с общо време от двата манша от 1:14.01 минути. Той изпревари с 2.04 секунди австралиеца Хю Макадам и с 3.81 секунди Константин Стоилов, които останаха втори и трети.

Във второто състезание при мъжете 25-годишният Златков отново беше над всички с резултат от двата манша от 1:15.11 минути. На 0.56 секунди зад него остана по-малкият му брат - 22-годишният Калин Златков. Почетната стълбичка допълни американецът Уил Утендорфер на 3.22 секунди от победителя.

При дамите също имаше българска победа, макар и само в единия от двата проведени слалома. Родената в Италия, но състезаваща се за България Луиза Бертани триумфира в сутрешния старт в Банско с време от 1:25.76 минути. На второ място на 2.01 секунди остана белгийката Ел Кемпенерс, а трета на 2.33 секунди финишира Бояна Радева.

В следобедния старт победата с 1:22.34 минути е за швейцарката Анина Цюрбриген. Втора на 1.54 секунди се нареди Юлия Златкова, а Бертани остана трета с пасив от 3.14 секунди.