0

Б арбора Крейчикова е новата шампионка на “Уимбълдън“! На финала чехкинята се наложи с 6:2, 2:6, 6:4 над Джазмин Паолини (Италия). Срещата на централния корт продължи близо два часа. 

Двете си размениха по един сет и пратиха финала в пълния му формат. В решаващата последна част Крейчикова успя да реализира пробив в седмия гейм, който се оказа достатъчен да ѝ донесе крайния успех. Сервирайки за титлата чехкинята реализира третия мачбол и се поздрави с втора титла от турнири от Големия шлем, след като преди три години триумфира и на „Ролан Гарос“. 

От своя страна Паолини загуби втори последователен голям финал, след като отстъпи в двубоя за трофея и на Откритото първенство на Франция преди месец. 

Благодарение на успеха Крейчикова ще се завърне в топ 10 на ранглистата на WTA при обновяването ѝ в понеделник. 

Чехкинята успя да спечели титлата на „Уимбълдън“ 26 години, след като го стори и една от бившите ѝ треньорски и нейна менторка -  покойната Яна Новотна. 

Барбора, която е смятана за специалист в играта на двойки, където има седем триумфа в Големия шлем, донесе втора поредна титла на своята страна Чехия, след като миналата година тя беше за Маркета Вондроушова.

Паолини, която е номер 7 в ранглистата на WTA до днес, пък стана първата италианка, която излезе на финал на „Уимбълдън“.