0

В тората ракета на България Димитър Кузманов отпадна на четвъртфиналите на турнира от сериите "Чалънджър" на твърда настилка в Аликанте (Испания) с награден фонд 45 730 евро.

Българинът, който е номер 172 в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се на 13 места зад него унгарец Фабиан Марожан с 6:3, 5:7, 5:7 след два часа и седем минути игра.

Кузманов определено може да съжалява много за изпуснатата победа, тъй като и в трите сета успяваше да направи ранен пробив, но само в първия успя да го задържи. 

За участието си на четвъртфиналите Димитър Кузманов ще вземе 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за световната ранглиста.

В същото време Гергана Топалова и Денислава Глушкова се класираха за полуфиналите на международния турнир по тенис за жени на твърда настилка в Созопол с награден фонд 25 хиляди долара.

Топалова елиминира Люси Нгуйен Тан (Франция) с 6:0, 6:0 за 69 минути игра на кортовете в комплекса "Санта Марина". 

18-годишната Глушкова, която участва с "уайлд кард", пък надделя над квалификантката Илай Йорук (Турция) с 6:2, 7:6(5) за 2.46 часа.

В спор за място на финала Топалова ще играе с 19-годишната рускиня Мария Бондаренко, а Глушкова ще срещне квалификантката Ребека Щолмар (Унгария).

С победите си на сингъл днес двете българки заработиха по 18 точки за световната ранглиста на сингъл и по 1162 долара.