0

С нежната принцеса на българския спорт Александра Фейгин и нейният любим Георги Янев върнаха топлината в студените декемврийски дни с фотосесията си за днешния брой на вестник „Мач Телеграф“.

Определено декември бе много натоварен месец за звездата ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин. Тя бе водеща на церемонията, която беляза официалното обявяване на София за Световна столица на спорта за 2024 г. Това събитие съвпадна и с 80-годишнината на Национална спорта академия „Васил Левски“.

После се заредиха държавни първенства по фигурно пързаляне, участие в ледения театър „Лешникотрошачката и двете кралства“ на откритата пързалка в Княжевската градина в София, а накрая дойде и рожденият й ден... Тя вече е на 20.

В цялата тази суматоха Фейгин и нейният любим – плувецът Георги Янев, намериха време за традиционната коледна фотосесия на вестник „Мач Телеграф“.

По традиция от последните години наш домакин бе THE MALL, където под гигантската коледна елха десетки малчугани бяха изненадани от присъствието на Александра и Георги и не пропуснаха да се снимат с тях и да си вземат автографи.

Двамата придобиха невероятна популярност с участието си в последния сезон на „Игри на волята“ по NOVA. За това не бе никак случайно, че много посетители на THE MALL ги разпознаха и искаха да се докоснат до тях. Мнозина дори изказаха съжаление към Георги, че не е успял да спечели финала и е останал на крачка от триумфа.

Именно в „Игри на волята“ пламва любовта между Александра и Георги, и в момента двамата са неразделни.

„Ще ви призная нещо – до скоро не празнувах Коледа, защо живеехме само аз и баща ми. Миналата година ни поканиха да празнуваме с тях моите треньори Ина и Андрей Лутай, а тази ще бъда при семейството на Георги, за което им благодаря“, споделя Александра.

„Като цяло изпращам супер емоционална година. Сбъднах мечтата си да участвам на олимпийски игри. Това е голямо изживяване. През 2021-а направих операция на коляното и  възстановяването беше трудно. За това и участието ми в Пекин 2022 беше много ценно за мен. След олимпиада обаче просто не знаех накъде да поема. Имах нужда от ново предизвикателство и случайно попаднах на „Игри на волята“. Беше много различно и интересно, а и там срещнах любовта“, допълва родената в Йерусалим Александра, чието най-добро класиране на европейско първенство е 11-о място, на световно – 17, а на олимпиада - 24-о.

Именно Александра върна България на картата на олимпийското фигурно пързаляне индивидуално, защото се превърна в първата наша фигуристка от 24 години насам, която участва на Зимни игри. За последно в Нагано 1998 България имаше своя представителка при жените - София Пенкова. А последното присъствие изобщо на наши фигуриста на олимпиада беше на танцовата двойка Албена Денкова и Максим Стависки в Торино 2006.

Естествено, Александра и Георги бяха посрещнати под елхата от Дядо Коледа, който има раздаде подаръци и им пожела весели празници и щастлива и успешна Нова година.
Тримата разгледаха с интерес броя на „Мач Телеграф“, който коронясваше Меси и Аржентина със световната титла и пожелаха на читателите на вестника здраве, щастие една по-добра 2023 година.

Двамата спортисти се интересуват какво пише в спортната преса.

 Двамата спортисти се интересуват какво пише в спортната преса.
Крум Стоев

Най-много обича домашната пита с късмети

Александра разкрива, че от ястията на Бъдни вечер най-много обича домашната пита с късмети. Признава ни още, че няма особено време да готви, но когато разполага с такова, най-обича да приготвя бисквити, сладки и кекс. „Сега ми е дори малко по-тежко от месеците след контузията. Просто съм качила килограми и трябва час по-скоро за вляза в най-добрата си форма“, доверява още Фейгин.

Нека хората да мечтаят и да имат цели, пожела фигуристката

На читателите на „Мач Телеграф“ пожелавам да бъдат добри към себе си и към околните. Да бъдат здрави и щастливи. А също така да имат цели и да ги преследват. И най-вече да мечтаят, защото това е красиво и омайващо усещане, което те прави щастлив и ти дава сили да продължиш“, допълни Александра.