0

Б ившата шампионка от Откритото първенство на САЩ по тенис Ема Радукану влезе в основната схема на Аустрелиън Оупън, след като американкатa Лорън Дейвис се отказа от участие. Дейвис е информирала организаторите на първия за годината турнир от Големия шлем, че има контузия на рамото, която ще й попречи да излезе на корта.

Радукану, която във вторник победи Елена-Габриела Русе на подгряващия турнир в Оукланд (Нова Зеландия), опитва да намери формата си след операции на китката и глезена, които претърпя през изминалата 2023-а година. Тя се срина на 301-во място в ранглистата на WTA, но дори и защитеното й място не беше достатъчно добро, за да влезе преди отказа на Дейвис в основната схема на Мелбърн Парк.

21-годишната британка също така беше пренебрегната за „уайлд кард“ и трябваше да поеме по подобен път, както през 2021-ва на „Флашинг Медоу“с. Тогава тя стана първият играч в Open ерата, спечелил турнир от Шлема, започвайки от квалификационните кръгове.

Но сега отпадането на Дейвис, последвано и от оттегляния на Каролина Мухова, Петра Квитова, Ирина-Камелия Бегу и Кейти Макнали, отвори място за Радукану в основната схема на турнира, който ще се проведе от 14-и до 28-и този месец, пише БТА.