0

Л ара Гут-Бехрами спечели драматично първия гигантски слалом за Световната купа в алпийските ски, който се проведе по традиция в Зьолден. Миниатюрната алпийка, която има и голям Кристален глобус в колекцията даде време от 2:18:94 мин, предаде Пламен Вълков, пратеник на "Мач Телеграф" от Австрия. 

В първия манш тя бе четвърта, но във финалния кара фантастично. Втора на 0,02 сек остана лидерката от първия манш Фредерика Бриньоне (Ит), а трета на 0,14 сек е Петра Влъхова (Слвк). 

Носителката на Световната купа и победителка в Зьолден през 2021 г Микаела Шифрин (САЩ), кара леко нервно и двата манша и остана едва шеста на  1,40 сек.

За Гут това бе трета победа на глетчера „Ретенбах“ след 2015-а 2013 и 2016 г. Така тя изравни по успехи в австрийския курорт Тина Мазе, която досега беше номер 1 по победи там. Словенската алпийка пък беше гост на състезанието заедно с дъщеря си.

Успехът за Гут бе неин 38-и за СК от 344 старта досега.  

 Състезанието бе наблюдавано на живо от 15 400 зрители, което е рекорд за дамите в Зьолден.

Сред зрителите бе и легендата на американските и световни ски Боде Милър, който в курорта за да презентира собствената си марка ски. Още за състезанието четете в неделния брой на "Мач Телеграф"