0

С лед като спечели олимпийското злато с отбора на САЩ от Париж 2024, Леброн Джеймс вече е фокусиран върху следващия сезон, в който ще изпълни една от мечтите си - да сподели съблекалнята и да играе заедно със сина си Брони в НБА.

Крал Джеймс има договор този сезон с Лейкърс за 48,7 милиона долара, който е с опция за следващия за 52,6 милиона. Неговото пенсиониране не изглежда далече и може би затова той вече планира бъдещето си, когато дойде моментът да закачи кецовете си на пeрона.

Всъщност, намерението на Леброн е да продължи да има важно присъствие в НБА и той вече има ясен начин да го постигне. Според Fortune, четирикратният шампион на НБА планира да представи оферта за един от новите отбори за разширяване, на които НБА ще даде свобода на действие и по-специално за франчайза, който ще бъде създаден в Лас Вегас, пишат медиите зад Океана.

Според Bloomberg „надигащата се война за наддаване за отбора за разширяване на НБА, който се очаква да бъде възложен на Лас Вегас, се очертава като най-конкурентната и скъпа спортна сделка в историята на американския спорт“. "Списъкът с възможните ухажори включва Леброн Джеймс и неговите спонсори, наред с компанията, която притежава марката Red Bull, твърдят хора, запознати със ситуацията. Общата цена, включително изграждането на нова зала, може да достигне 7 милиарда долара.

Джеймс е милиардер, но за да се изправи пред тази огромна инвестиция ще му трябват някои бизнес партньори и други връзки, за да изгради адекватна група от собственици, способни да осъществят тази макрооперация, смятат в САЩ. 

39-годишният Леброн отдавна жадува за възможността да поеме ролята на собственик/гуверньор на собствен отбор. С 20-годишен опит в НБА, той възнамерява да запази влиянието си живо, след като реши да се пенсионира, и по този начин да последва стъпките на друга легенда като Майкъл Джордан, който беше мажоритарен акционер в Шарлът Хорнетс.