0

Ч ешкият хокеист и бивша звезда на НХЛ Яромир Ягър е попаднал в автомобилна катастрофа в столицата Прага, но не е пострадал сериозно, съобщи вестник "Млада фронта ДНЕС", позовавайки се на данни на полицията и цитирана от БТА.

Електрическият автомобил, управляван от Ягър, не е успял да пресече трамвайните релси в центъра на града, в резултат на което се е сблъскал с трамвая.

По данни на полицията по време на инцидента няма пострадали. Ягър е прегледан на място от екип на спешна медицинска помощ. Той е отказал да посети болницата. 

Чешката звезда призна вината си за катастрофата с пост във Фейсбук.

"Това е моя грешка, опитах се да се обърна, погледнах в обратната посока, но заоради големия брой коли не забелязах трамвая, който се движеше в същата посока с висока скорост. Забелязах го на половин метър от мен в последния момент. Мислех си, това е краят. Винаги съм вярвал, че висша сила държи ръката си над мен, а днес отново се убедих в това", написа Ягър.

50-годишният Ягър е двукратен носител на Купа "Стенли" с тима на Питсбърг - 1991 и 1002 година. Той беше избран под номер 5 в Драфта на НХЛ от "пингвините" през 1990-а. Чехът има 1733 мача в редовния сезон на НХЛ, в които отбеляза 1921 точки (766 гола и 1155 асистенции), като по общ брой асистенции се нарежда на второ място в историята на Лигата зад Уейн Грецки (2857; 894 + 1963). С националния отбор нападателят спечели златните медали на Олимпийските игри (1998), бронзовите медали на зимните игри (2006) и два пъти на Световното първенство (2005, 2010). В момента той играе за чешкия Кладно, в който започва спортната си кариера, а освен това е собственик и президент на клуба.