0

Л егендата на НБА Шакил О'Нийл се превърна в една от основните атракции на фестивалите за електронна музика. Доминацията, която упражнява на сцената днес, е подобна на това, което го направи най-доминиращият център в света на баскетбола. Шак се промени. Последователите му също. Как стана това – отговорите ги дава самият Шакил в интервю за испанския „Марка“. 

- В последните седем години участвате на най-добрите музикални фестивали. Какво е чувството да бъдеш най-грамадният диджей света?
- Бил съм на почти всеки голям музикален фестивал и съм срещал много различни диджеи. Мога да кажа с абсолютна сигурност, че съм буквално най-грамадния DJ в света, но все още съм по пътя на това да стана най-големият DJ в музикално отношение. Постигането на този статус определено е една от целите ми и очаквам с нетърпение деня, в който наистина мога да го кажа директно.


- Кое е по-сложното - да успееш в НБА или в света на музиката?
- Всъщност е горе-долу същото. Често казвам, че когато припевът започне и басът започне на блъска, оръдията на сцената произвеждат огромна експлозия от CO2 – пушек и ефекти. В Испания мисля, че го наричат "Мегатрон". Всичко това ми напомня за напрежението, което изпитвах, когато се

изправях срещу противниците мач №7 от финалите на НБА

Нямаш право на грешка, трябва да вземаш бързи и точни решения. Освен това трябва да си подготвен да разбиеш безцеремонно главата на съперника. Да постигнеш успех в спорта или в музиката, винаги ще бъде огромно предизвикателство. Ако беше лесно, всеки щеше да го направи.
- Кое е по-стресиращо - вкарването на печеливш наказателен удар в последната секунда, или постигането на съкрушителен успех в музиката?
- Ако трябва да съм честен със себе си, трябва да кажа, че наказателните удари никога не са били моята силна страна. Предполагам, че в моя случай изпълнението на наказателен удар определено би било най-предизвикателната опция (смее се).
- От години обикаляте света под името DJ Diesel. Как се развива марката ви?
- Ще кажа, че марката DJ Diesel е под пара, особено когато продаваме повече билети за нашите концерти град след град и държава след държава. Музиката ми е 

на най-високата си точка в момента

което е още по-лудо за мен.

- Кой според вас е най-решаващият играч в историята на НБА и кой е най-решаващият играч в момента?
- Аз съм най-решителният играч в историята на НБА. Всеки ще ви каже, че аз бях сила, с която трябваше да се съобразява всеки, защото бях толкова доминиращ едър мъж. Днес НБА се превърна в лига на стрелците. Ако можеш да хвърлиш топката от далече, значи започваш добре... Затова смятам, че Стеф Къри е най-големият проблем в Лигата в момента. Този човек не пропуска и може да бележи от близо, от тройката, отвъд половината игрище, няма значение. Винаги е точен.
- Кои са диджеите, на които се възхищавате най-много в момента и какви са причините да ги забележите?
- Определено съм хвърлил око на много диджеи, тъй като много от тях ме вдъхновяват, но Excision, TroyBoi, Space Laces и Crankdat са непосредствените ми фаворити. Вероятно знаете първите три, но ако не познавате Crankdat, определено го потърсете. Това момче е във възход.
- Кой играч е бил голямото ви вдъхновение на терена?
-  Карим Абдул-Джабар винаги е бил голямо вдъхновение за мен. Не само защото беше от Лейкърс, но беше и един от най-големите, най-силните и най-лудите центрове, играли през този период. Гледах го, учих се от него... Той беше уникален и неповторим играч.