0

Д остигалият до №1 в тениса и шампион от Australian Open'99 Евгений Кафелников посочи Яник Синер като фаворит в днешния финал с Даниил Медведев. В досегашните мачове помежду им Медведев води с 6 победи срещу 3 на Синер, който надвива в последните 3 двубоя.

49-годишният Кафелников похвали сънародника си пред „Спорт-Експрес“: „Срещу Зверев той прояви сила на волята. Заслужава похвали, защото много в такава ситуация не биха се борили и мачът щеше да завърши в три сета. Даниил обаче държи ниво, под което не пада. Могат ли във финала да възникнат проблеми за Медведев заради умората? Да, защото той изигра три 5-сетови двубоя, а преди това още два в 4 сета“.

На същото мнение е и бившият британски тенисист Тим Хенман: „Медведев ще направи всичко възможно да се възстанови, но ще има много по-малко сили от прекаралия много по-малко време на корта в Мелбърн Синер“.

22-годишният италианец, който за първи път ще се бори за титла от Шлема, е спечелил последните си три сблъсъка с руснака, всички на твърда настилка - финалите в Пекин и Виена и полуфинала в Торино. Световният №3 пък взе предишните им 6 срещи. 27-годишният Даниил вече има два финала в Мелбърн и общо пет за Шлема зад гърба си.