0

П околения елитни спортисти уважиха днес премиерата на новите дебитни и кредитни карти на Visa, които са за клиенти на Fibank и са с дизайн, посветен на предстоящите Олимпийски и Параолимпийски игри в Париж през 2024 г. 

Visa, световен платежен и технологичен партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри, и Fibank, официален партньор на Българския олимпийски комитет, обявиха партньорство за създаване на уникални карти с официалния дизайн на предстоящите летни игри във френската столица.

На събитието присъстваха олимпийската шампионка в академичното гребане от игрите в Монреал Здравка Йорданова, участничката на олимпийски игри в индивидуалната надпревара на художествената гимнастика и вицепрезидент на федерацията Невяна Владинова, най-добрата българска атлетка за 2022 и 2023 г Пламена Миткова и Атлет №3 на България за 2023 г Лазар Вълчев. Двамата талантливи атлети тренират здраво и се готвят да покрият нормативите за игрите в Париж и разкриха, че именно олимпиадата е голямата им цел за 2024 г. 

"Партньорството между Visa и Fibank представлява още една стъпка в нашия ангажимент за иновации и трансформация в света на финтех. Заедно с Fibank предоставяме на клиентите възможност да носят със себе си не само удобството на плащанията, но и символ на връзката си с едно от най-престижните спортни събития - Олимпийските и Параолимпийските игри", заяви Красимира Райчева, мениджър на Visa България. 

"В резултат на дългогодишното ни партньорство с Visa България, заедно решихме да представим на нашите клиенти едно ново поколение дебитни и кредитни карти. Тези карти не само се отличават със своя специален дизайн, посветен на Летните олимпийски игри в Париж, но и изпращат ясно послание за нашата подкрепа към българските олимпийци и параолимпийци", каза Никола Бакалов, Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank.

Дизайнът на дебитната карта изобразява - олицетворението на един от най-емблематичните символи на Париж и Франция - Айфеловата кула, която се извисява гордо над града на светлините, а на Кредитна карта (златна) - величествената Триумфална арка, символ на победата и триумфа. 

„За пръв път в България и на Балканския полуостров се предлага и анимирана виртуална карта“, разкри Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на Fibank. Според нея визията е вдъхновена от официалния символ на Олимпиадата. „Анимираната карта се държи доста приятно. В момента, в който отворите мобилното приложение тя ще ви поздрави с намигане“, добавя тя.