0

А лберт Попов завърши на 11-о място в слалома във френския курорт Вал д'Изер, първи старт за българина от новия сезон за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Най-добрият български алпиец даде десето време в първия манш, а във втория също кара на ниво и отстъпи една позиция в крайното подреждане с изоставане от 2 секунди след победителя Лукас Браатен от Норвегия.

Другият български представител Камен Златков не завърши първия манш. Златков стартира силно, но пропусна врата метри преди финала.

Лукас Браатен даде второ време в първия манш със седем стотни изоставане от водача Хенрик Кристоферсен. Във втория Браатен кара уверено и спечели с общо време 1:38.14 минута, докато Кристоферсен не издържа на напрежението и след серия от грешки финишира едва шести в крайното подреждане.

Втори остана австриецът Мануел Фелер на 0.84 секунди след победителя. Призовата тройка допълни швейцарецът Лоик Меяр на 0.98 след Браатен.

Победата на 22-годишния норвежец е третата му за Световната купа и първа за сезона и с нея той поведе в класирането за малкия глобус в слалома със 100 точки.

Със спечелените 24 точки в днешния старт Алберт Попов е 51-и в генералното класиране. Лидер е Марко Одермат от Швейцария с 520 точки, следван от норвежеца Александър Омод Килде с 380 и Браатен с 215 точки.