0

Ш ампионът Левски София победи ЦСКА с 3:0 (29:27, 25:20, 25:23) в първия полуфинал за Суперкупата на България по волейбол за мъже.

Над 1000 зрители станаха свидетели на битката, като домакините имаха солидна подкрепа. Традиционно, по споразумение на двата клуба, фенове на гостуващия отбор не бяха допуснати.

От първия ред на трибуните в зала "Левски София" "сините" бяха подкрепяни от треньорите на футболния отбор Станислав Генчев и Живко Миланов. 

Станислав Генчев и Живко Миланов гледаха мача

 Станислав Генчев и Живко Миланов гледаха мача
startphoto.bg

На трибуните бе и националният селекционер Джанлоренцо Бленджини, който е в България да следи изявите на състезателите. Президентът на БФВ Любомир Ганев също бе в залата. 

Мачът бе и повторение на миналогодишния финал в първенството, който "сините" спечелиха с 3-0 победи. Преди година Левски спечели Суперкупата на България в Бургас, след като на финала се наложи много драматично над Хебър с 3:2 преди тимът от Пазарджик да се разпадне заради финансови проблеми.

Вечното дерби в по-голямата си част бе оспорвано и динамично. Левски излезе като фаворит, но не успя толкова лесно да вземе победата. Все пак „сините“ надделяха във важните моменти и взеха своето, когато трябва. Появата на Владимир Гърков на полето на мястото на Юлиус Фиркал донесе свежест и допринесе за успеха. Опитът на Тодор Скримов и Светослав Гоцев пък си каза думата в точните моменти.

От другата страна на мрежата ЦСКА се бори достойно и поставяше под напрежение съперника. Страхиня Бързакович бе моторът в атаката на червения лагер, който бе основният точконосец. Армейците показаха и добра защита, но загубата на първия гейм като че ли повлия негативно и „червените“ не успяха да се преборят за гейм.

Дебют за ЦСКА направи бившия национал Николай Пенчев.

С 13 точки за Левски завърши Ливан Осория, с по 12 помогнаха Тодор Скримов и Владимир Гърков. Най-резултатен в мача и за ЦСКА бе Стархиня Бързакович с 23 точки.