0

Б аскетболистите на Левски си направиха страхотен подарък за Коледа, след като победаха лидера в група А в Балканската лига и водещ тим в Израел - Апоел Галил Елион с 84:76 (20:16, 22:9, 27:22, 15:29). „Сините“ се наложиха на своя терен най-вече след страхотни минути във втората и третата част, но за малко да изпуснат всичко в последните моменти от двубоя.
За Левски това е втора победа от четири мача в групата, а за лидера в класирането Апоел поражението е първо след серия от шест поредни успеха. 
На домакините се наложи да играят без основна фигура като центъра Ивица Радич, който е болен. Това обаче повече мотивира съотборниците му, за здрава битка с четвъртия в силното израелско първенство.


Фантастичен мач за победителите изигра Венцислав Петков, който реализира 28 точки, от които 7 тройки. Марио Литъл добави 19, Цветомир Чернокожев се включи с 9 точки, 14 борби и 4 асистенции.
За гостите от Израел Нимрод Леви вкара 22 точки. 

Левски би Апоел Галил Елион в Балканската лига
Левски баскет Левски баскет Левски баскет
18

"Трябва да се радваме, защото играхме добре. Отворихме добре мача и когато започнеш без напрежение, е по-лесно. Много искахме победата. Винаги, когато липсват основни играчи, другите се обединяват, а също така нямат напрежение и играеш по-освободено", коментира след успеха треньорът на „сините“ Константин Папазов. 
"Ние се готвим за всеки мач по един и същ начин и подхождаме агресивно. Не знам дали Апоел ни е подценил, но се радвам за победата. Отборната игра е в основната за успеха", каза след мача Венцислав Петков пред телевизия Ринг. 
Следващият двубой на Левски в турнира е на 10 януари срещу Макаби Хайфа (Израел) отново в зала "Универсиада".