0

К алоян Левтеров не успя да се доближи до най-добрия си резултат и отпадна в сериите на 50 метра гръб на европейското първенство  по плуване в Рим. 

Българинът, който пропусна световното миналия месец заради травма, не е в най-добрата си форма и завърши 37-и с време 26,30 секунди. Държавният рекорд на Левтеров в дисциплината е 25,70. 

"Не съм много доволен, но няма да се предавам и ще гледам да се представям по-добре занапред. Все по-мотивиран съм и се надявам да си подобря личните постижения. Ще се раздам на макс в смесената щафета, надявам се да помогна на отбора за добро класиране. Има какво да подобрявам, най-вече на старта и подводните и се надявам като замина да уча в Щатите да ги усъвършенствам", каза Левтеров пред БНТ.

Най-бърз в сериите на 50 метра гръб бе любимецът на местната публика Томас Чекон – 24,69 секунди.

Другият ни представител днес Петър Мицин завърши на 25-о място в сериите на 200 метра свободен стил.

16-годишният дебютант финишира за 1:49,31 минута в трета серия и не успя да подобри личното си постижение от 1:49,10, което даде на държавното първенство миналия месец. Времето за кратко бе национален рекорд за мъже, но Антъни Иванов го подобри с 1:49,00 на първи пост в щафетата преди три дни в Рим. 

"Доволен съм като за сутрешно плуване. Очаквах да си подобря времето. Има вълнение, първо европейско при мъжете, но гледам да не го показвам. Най-важно е да си подобря времето. Мога повече. Отскоро плувам и 200 бътерфлай, нова дисциплина за мен, но там ми е по-леко отколкото на 200 свободен стил", коментира Петър Мицин. 

Най-бърз в сериите бе унгарецът Крищоф Милак с 1:46,26.  

Героят на шампионата Давид Попович, който вчера постави световен рекорд на 100 метра свободен стил, даде второ време в сериите на 200 кроул – 1:46,87 минута. 

Полуфиналите в дисциплината са следобед.