0

13-годишната Лиа Любенова завърши на 20-о място от 38 момичета и записа успешен дебют в сериите Гран при по фигурно пързаляне за юноши и девойки в унгарската столица Будапеща. Възпитаничката на клуб Елит събра сбор от 125.94 точки. В кратката програма тя беше 22-а, а във волната излезе на леда много по-решителна и постигна 19-и резултат, което й отреди 20-о място в крайното подреждане.

Състезанието спечели  Джия Шин (Република Корея) с общ резултат от 200.74 точки. Победата й гарантира класиране за финалния турнир на веригата, защото по-рано през сезона тя стана шампионка и в Линц (Австрия).  Йоанис Апостолу завърши на 25-о място при юношите като подобри общо три лични рекорда. Българинът събра сбор от 112.78 точки за крайното класиране, което е над 11 пункта повече от постижението му от Гран при в Истанбул в началото на септември. Ново най-добро постижение той направи и за волна програма - с почти 5 точки повече, а в кратката повиши резултата си с над 7 точки. Така дебютът на 13-годишния възпитаник на Паулита Пешева и клуб Елит в сериите Гран при може да се смята за успешен, особено от гледна точка на натрупания опит.

Победата спечели 17-годишният кореец Хюн-гьом Ким, който бе втори в кратката програма. Той обаче изигра силна волна, включваща четворен тулуп и троен аксел, и взе златото със сбор от 222.15 точки. По време на надпреварата при юношите президентът на Българска федерация кънки Христо Турлаков беше един от двамата технически специалисти, които оценяваха и двете програми.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX