0

М инистърът на младежта и спорта Георги Глушков откри шестото издание на детския турнир по плуване "Златоперки". В състезанието, организирано от ПК „Левски“, участват над 600 деца от 37 клуба, родени между 2007 и 2017 година. Турнирът „Златоперки“ е приемник и продължава традицията на състезанието за деца „Златна рибка“. 
"Изключително ми е приятно да бъда на днешния празник – Деня на детето, сред толкова много деца, които са бъдещето на българския плувен спорт.
Благодаря на плувен клуб „Левски“ и големия ни плувец Петър Стойчев за усилията да популяризират спорта сред децата и за това, че за поредна година организират това страхотно събитие", каза Глушков. 


Министърът на младежта и спорта пожела успех на участниците, които ще се състезават на 50 м, 100 м и 200 м във всеки от стиловете, 200 м съчетано плуване и 400 м свободен стил. "Не спирайте да преследвате целите си и да мечтаете. Сигурен съм, че един ден ще се гордеем с успехите Ви на най-големите плувни форуми", обърна се министър Глушков към децата. 
Организаторът на турнира Петър Стойчев благодари за подкрепата от ММС и връчи почетен плакет на министър Глушков. 
На събитието присъства и председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който също бе отличен с плакет от Стойчев за подкрепата към турнира.