0

Л егендата в алпийските ски Линдзи Вон е близо до завръщане на пистата.

Прочутата американка е напълно възстановена от операцията на коляното и обмисля участие на състезанията от Световната купа, съобщи Ройтерс.

„Линдзи претърпя операция по частична подмяна на коляното през април. Оттогава тя се възстановява, но коляното ѝ е в страхотно състояние. Тя има медицинско разрешение да кара ски и е започнала тренировки. За момента обаче тя няма ясен план, нито си е поставяла конкретен срок“, каза пред Ройтерс близък до звездата.

Вон, която в петък ще навърши 40 години, има в кариерата си четири големи кристални глобуса, едно олимпийско злато и две световни титли. Тя обаче се пенсионира през 2019 година, заявявайки тогава, че тялото ѝ е „счупено и невъзможно за поправяне“. Наскоро обаче бе забелязана да тренира в Нова Зеландия, а после и в австрийския курорт Зьолден, където в края на този месец ще се открие новият сезон.

В кариерата си Вон има 82 победи в състезания за Световната купа, като с повече от нея са единствено сънародничката ѝ Микаела Шифрин и шведът Ингемар Стенмарк.