0

С ъпругата на Новак Джокович – Йелена, и децата им Стефан и Тара изпратиха големия тенисист към финала на „Уимбълдън“ като му лиснаха чаша вода за късмет. 

Бившият №1 в света излиза срещу настоящия - Карлос Алкарас в спора на престижния трофей. 

По стара сръбска традиция (подобна на българската) Йелена лисна чаша с вода зад гърба на потеглящия Ноле. Той се отправи от наетата къща в Уимбълдън към специалния автомобил, който бе дошъл да го вземе, за да го отведе на „Ол Ингланд клъб“ за финала. 

Краткото видео в историята на Йелена в Instagram показва как кикотещият се Новак се отдръпва от водата, преди да тръгне към колата.

Инстаграм

Вече осигурил си мястото на може би най-великия тенисист на всички времена, Джокович се стреми да постигне още рекорди този следобед.

Той ще се присъедини към Роджър Федерер и Бьорн Борг като единствените мъже в Откритата ера, спечелили пет поредни трофея на „Уимбълдън“.

На 36 години той ще стане и най-възрастният шампион в Откритата ера - невероятно е, че никой, роден след Джокович през май 1987 г., не е вдигал прочутия златен трофей.

При победа във финала Ноле ще изпревари Алкарас и отново ще си осигури първото място в световната ранглиста.

Двамата се борят на корта, но извън него водят съвсем различен живот. Джокович има колекция от зашеметяващи жилища по целия свят, докато Алкарас ще се върне в апартамента на родителите си на стойност 170 000 паунда над магазин за кебапчета, пише „Сън“.