0

С ега, когато Джеймс Хардън напусна Бруклин Нетс, някои от особеностите в съблекалнята на отбора започват да излизат наяве и да обясняват желанието на Брадата да отиде във Филаделфия Сиксърс. Един от ключовете е в сложните отношения, които имаше с Кайри Ървинг, друга от звездите на „Голямата тройка“, с когото имат само 16 мача заедно.

"Определено имаше странна връзка между тях. Можеше да се каже, че Хардън беше разстроен и че Кайри не разбира Джеймс", каза източник пред "The Athletic".

Нито пък Хардън разбра бившия си партньор. Преди всичко по отношение на това да играе само в гостувания поради отказа му да бъде ваксиниран.

Въпреки това, именно навиците на родения в Австралия Ървинг се оказаха прекалено странни. „Когато Ървинг започна да пали тамян в съблекалнята на мач в Кливланд, Хардън го погледна така, сякаш има три глави“, сподели друг анонимен източник.

Въпреки че сега не го казва публично, изглежда, че Ървинг очакваше с нетърпение трансфера. „Имаме взаимно уважение“, реагира той, след като не опита да убеди съотборника си да остане: „Това не е моя работа. Не съм тук, за да говоря лошо за Джеймс. Той има страхотно семейство, той е страхотен човек. Наистина искам той да бъде щастлив. Искам всички в тази лига да бъдат щастливи."

Хардън има сблъсъци на различни фронтоне и с друг от колосите в Нетс - Кевин Дюрант, включително неговите идеали за отборна култура. И няколко часа след трансфера, нападателят, като капитан на един от отборите на All Star, имаше 7 пъти възможност да избере бившия си съотборник сред резервите, и не го направи. Когато останаха само той и Рюди Гобер, той избра френския център – повече от показателно.

Сега Хардън пристига в Сиксърс, където отново ще се събере с Дарил Мори, генералният мениджър, който по време на престоя му в Хюстън Рокетс го направи епицентър на франчайза.

Дотолкова, че му позволи необикновени капризи. Една от основните привилегии на Хардън беше да решава продължителността на пътуванията. Голям фен на стриптийз клубовете, ако отборът играеше в някой от любимите му градове, той нареждаше да останат там за още една нощувка.

И ако имаше два-три дни между мачовете, той се качваше на частен самолет, за да отскочи до Лас Вегас.

„Знаехме кой е шефът – това беше част от сделката, когато се съгласи да отиде в Хюстън. Играчи, треньори, мениджъри... всички знаеха. И аз не обвинявам Джеймс. Той правеше това, което му позволяваха да прави“, сподели пред ESPN по този повод пожелал анонимност бивш помощник-треньор на Рокетс.

Мори не трябва да му позволява този лукс в Sixers, най-вече защото във Фили шефът е Жоел Ембийд – заради своето представяне на терена, влиянието му върху отбора и опит във франчайза.

Ако двете големи звезди се напаснат на терена, те могат да властват в НБА. Ако не, ще започнат проблеми и това, което се предполага, че е трансферна бомба, може да се превърне в краткотраен гаснещ фойерверк, заключава „Марка“.