0

Л окомотив (Русе) спечели държавния отборен шампионат по гребане при мъжете.

Водени от националите Лазар Пенев и Станислав Григоров екипажите на треньора Цоньо Григоров триумфираха в 4 от общо 12-те дисциплини, а в други 4 финишираха втори. Подгласник стана Хеброс, след като лодките на пловдивчани победиха в 3 от гонките, включително и в най-атрактивната – при осморките. На трета позиция се нареди ЦСКА, а точки записаха общо 10 отбора. Най-добрият ни гребец – Кристиан Василев (Академик Сф), спечели на скиф, докато братята Емил и Марио Нейкови (Академик Сф) бяха без конкуренция на двойка скул.

При дамите №1 е тимът на Черпоков, състезателките на който бяха най-бързи в 6 от 9-те дисциплини. Участничката в риалитито „Фермата“ Линда Бонева бе в три от лодките на пловдивчанки, които завършиха на първа позиция – четворка без кормчия, четворка скул и осморка. Втори е ЦСКА, а трети Хеброс, като общо 7 отбора успяха да запишат точков актив.

Ангелова очаквано спечели на скиф при жените.

 Ангелова очаквано спечели на скиф при жените.
БФГ

Единственият ни сигурен представител от гребането на олимпийските игри в Париж 2024 до момента – Десислава Ангелова (Академик Сф), очаквано финишира първа на скиф.

В комплексното подреждане, където се взимат класиранията и на кадети, юноши и девойки, №1 е ЦСКА, следван от Хеброс и Електрон. Всички резултати може да видите тук.

След състезанието председателят на федерацията по гребане Свилен Нейков награди три от легендите на България в този спорт по случай техните 60-годишнини. Признание получиха световните шампионки от Копенхаген '87 и бронзови медалистки от олимпиадата в Сеул '88 Магдалена Георгиева (скиф), Виолета Нинова и Стефка Мадина (двойка скул).