0

Я ник Синер (Италия), който е втори в подреждането на турнира в Маями, подобри серията си на 19-1 победи през тази календарна година. 

Той е на четвъртфинал след като отстрани Кристофър О’Конъл (Австралия) след 6:4, 6:3. 

По време на срещата спикерът обяви, че заради горещото време зрителка, която е седяла близо до корта, е припаднала. 

Играта беше спряна временно, а Синер отиде до страничната линия, за да даде мокри кърпи и напитки на пострадалата.

Италианецът имаше и друг емоционален момент извън корта в този мач - опитвайки се да отиграе една невъзможна топка при сервис на О’Конъл, той я отклони без да иска право в слабините на седналия наблизо свой физиотерапевт Джакомо Налди. Когато разбра от реакцията на околните за случилото се, Синер бързо притича до екипа си, поднесе извинения и с усмивка подкрепи своя човек.

Следващият съперник на Синер е чешкият тенисист Томаш Махач, който се наложи над италианеца Матео Арналди с 6:3, 6:3.

Финалистът от 2018-а година и поставен като номер 4 в схемата на турнира от сериите Мастърс в Маями Александър Зверев (Германия) постигна четвърти четвъртфинал във Флорида. 

Зверев се справи с Карен Хачанов, който е поставен като номер 15 в решетката, с 6:1, 6:4.

Германецът беше на корта едва час и 10 минути, като направи общо три пробива в подаването на противника си – два пъти в първия сет и още един път във втория. 

Неговият следващ съперник ще бъде Фабиан Марожан (Унгария), който се справи с австралиеца Алекс де Минор в три сета – 6:4, 0:6, 6:1. Победителят в този четвъртфинал излиза срещу победителя от мача Димитров – Алкарас.

Даниил Медведев – който е защитаващ титлата си на Маями Оупън, по-рано днес постигна победа номер 350 в кариерата си, елиминирайки Доминик Кьопфер със 7:6 (5), 6:0. 

Следващият му съперник ще бъде Николас Джари. 22-ият в схемата доста изненадващо отстрани Каспер Рууд със 7:6 (3), 6:3.

Източник: БТА