0

Н ик Кирьос е младият кошмарен ексцентрик в света на тениса. На турнира на тревен корт в Щутгарт изблиците му дори струваха на австралиеца точки, а полуфиналът срещу Анди Мъри беше на път да бъде изоставен.

В крайна сметка двукратният победител от Уимбълдън Анди Мъри е на финала на ATP турнира в Вайсенхоф в Щутгарт, където се среща с италианеца Матео Беретини. 

След като победи Оскар Оте от Кьолн със 7:6 (9:7) и 7:6 (7:5), Мъри спечели полуфинала си срещу австралиеца Ник Кирьос със 7:6 (7:5) и 6:2. Той проби на 70-и финал в кариерата си, от тях 10 на трева.

След равностоен първи сет, тай-брекът завърши грозно. По време на последното разиграване Кирьос, известен с агресивните си изблици, шибна топката след грешка и  разби ракетата си. За това той беше наказан с една точка. 

В началото на втория сет Кирьос започна да дразни публиката, отправи обиди и бе наказан за 0:2. След това мачът беше на път да бъде прекратен, защото австралиецът не се примиряваше, говореше си сам, оплакваше се. Той доигра сета безразсъдно до края и беше освиркан за сбогом от публиката.

„Накрая не беше забавно. Вторият сет не беше истински мач. Краят на първия сет беше решаващ“, коментира Мъри играта по Servus TV.