0

С ъперник в 1/8-финала на Откритото първенство по тенис на САЩ на Григор Димитров ще е негов полуадаш от Нидерландия.

9-ият в света българин ще срещне в петък в 3-тия си мач от 14-ото си участие на „Флашинг Медоус” 40-ия в ранглистата Талон Григспор. Специалистът на трева от Хаарлем е 5 години по-млад от Гришо – на 28, и има в портфолиото си 2 спечелени турнира – домашен в Ден Бош на зелено, и в Пуне (Индия) на твърдо. Нашият е с 9 титли в АТР тура.

Това ще е първият мач между двамата.

Григспор стигна до двубоя с Григор след 6:1 и отказване заради контузия при 2:0 във втория сет на аржентинеца Себастиан Баес.

Виктория Томова пък отпадна в първия кръг на двойки на Откритото първенство на САЩ. Томова и Айла Томлянович (Австралия) загубиха от Петра Мартич (Хърватия) и Шелби Роджърс (САЩ) с 0:6, 7:5, 2:6 за 105 минути.

Това беше дебют за 29-годишната софиянка при дуетите на "Флашинг Медоус", с което тя записа участие в основната схема на двойки на всичките четири турнира от Големия шлем.

Хърватката и американката са четвъртфиналистки на "Ролан Гарос" през 2021 година и на Откритото първенство на Австралия през 2022 година.

Томова отпадна преди два дни и в първия кръг на сингъл на турнира от Големия шлем в Ню Йорк отново след поражение в три сета от рускинята Екатерина Александрова.