0

М агдалена Малеева и партньорката ѝ на двойки Рене Стъбс започнаха със загуба в турнира на легендите на "Ролан Гарос".

Българката и австралийката отстъпиха на италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавонe с 5:7, 6:7(5) в оспорван двубой от група „Б“ на Турнира на легендите в Париж.

Мачът премина с много усмивки и бе абсолютно равностоен.

В групата на Малеева и Стъбс са още дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция) и Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ).

Мачът на Маги бе изгледат от най-голямата сестра от клана Малееви – Мануела. „Днес съм просто зрител и фен на сестра ми“, написа във Фейсбук тя. 

По-рано Мануела разказа за емоционалната си среща със своята някогашна съперничка Габриела Сабатини.

 „Не се бяхме виждали откакто аз приключих да играя професионално. Няма да казвам колко години минаха вече 😉. Били сме съпернички, играли сме кървави мачове една срещу друга, не сме си говорили много в съблекалните или извън, всяка една концентрирана в следващата тренировка или мач. Всяка една в нейния си балон, а и двете явно сме били много срамежливи. Но вчера се сблъскахме на Ролан Гарос, погледнахме се в очите и спонтанно се отзовахме в една невероятно силна и топла прегръдка. Нямаше нужда от думи (е, след това се понабъбрихме). Просто и двете знаехме колко много ни е дал тениса, но и колко трудно ни е било и какви усилия ни е коствало. Тя е една от най-големите звезди в нашия спорт (и не само). Просто Габи!“, написа Малеева и постна снимка със Сабатини.