0

Р едовният сезон на NFL, най-голямата световна лига по американски футбол, започва бомбастично тази нощ, и то не къде да е, а в Сао Пауло, най-големия град на Бразилия.

Мачът, който Филаделфия Ийгълс и Грийн Бей Пакърс ще изиграоят на „Коринтианс Арена“ в ранните часове на петък срещу събота (03:15 ч.) е един от петте този сезон, които NFL е насрочила извън Северна Америка в опит да разшири пазарния си дял и фенска база и в другите континенти.

За Бразилия той ще е исторически, тъй като най-голямата държава в Южна Америка никога досега не е била домакин на официални мачове от главната лига по американски футбол на планетата. 

Но не всичко е розово преди двубоя в Сао Пауло. Съставите на Eagles и Packers пристигнаха в Бразилия тази сряда, едва 48 часа преди началния сигнал. 

Те получиха една много специална препоръка за Сао Пауло: да се въздържат да напускат хотелите си, за да избегнат евентуални неприятни сблъсъци с местната престъпност.

Това възмути Дариус Слей, защитник на отбора на Филаделфия, който се изкава с своя подкаст: „Нямам търпение да дойде първата седмица, но човече, не искам да ходя в Бразилия!

И знаеш ли защо? 

Вече ни казаха да не напускаме хотела, казаха ни, че защото нивото на престъпността е истинска лудост. 

И аз питам: „НФЛ, защо искаш да ни изпратиш на място с толкова висока престъпност?“, каза Слей, който изрично е забранил на семейството си да пътува за мача. 

Съотборникът му Браун добави: „Подготвям се да отида там, да спечеля футболен мач и да се прибера вкъщи...

Но след като чух всички тези неща, вероятно ще съм в стаята си“, обясни Браун, който каза, че имало „много неща“, които няма да може да направи в Сао Пауло: 

„Неща, които обичайно правим, дори нещо толкова обикновено, като разходка по улицата с телефона в ръка. Това е лудост.“

След създалата се суматоха Слей излезе да се извини публично в социалните си мрежи.

„Искам да се извиня на хората, които съм обидил, нямах такова намерение. Очаквам с нетърпение да играя във вашата красива страна и чух, че сте също толкова страстни, колкото нашите невероятни фенове на Eagles. Само още няколко дни, нямам търпение!", обърна плочата корнербекът. 

На всичко отгоре заради името му много бесни бразилски фенове насочиха погрено гнева си не към него, а срещу Дариус Слейтън, играч на Ню Йорк Джайънтс. 

Който с изненада видял множество обиди за нещо, което изобщо не е казал.

„Скъпи хора от Бразилия, името ми е Дариус Слейтън и съм кечър на Ню Йорк Джайънтс, невинен съм“, коментира той с хумор.