0

А мериканският тенисист Кристофър Юбанкс, който бе под №43 в световната ранглиста преди "Уимбълдън", поднесе изненадата, като елиминира петия в света Стефанос Циципас (Гърция) след 3:6, 7:6 (4), 3:6, 6:4, 6:4. Така Циципас за пореден път не успя да намери място между най-добрите осем на Откритото първенство на Великобритания.

Това бе девета поредна победа на трева за Кристофър Юбанкс, който спечели турнира в Майорка, а сега и четири мача от основната схема на "Уимбълдън". Той ще влезе със сигурност в Топ 30 на тениса с представянето си досега.

"Имам странни отношения с тревата, но в последните дни тя е най-добрият ми приятел", пошегува се американецът след мача.

За място на полуфиналите Юбанкс ще играе срещу руснака Даниил Медведев, който за първи път стигна до четвъртфиналите на "Уимбълдън". 

При жените Арина Сабаленка от Беларус и тунизийката Онс Жабьор станаха последните тенисистки, които си осигуриха място на четвъртфиналите на "Уимбълдън".

Сабаленка, който е под номер 2 в световната ранглиста на WТА, се наложи над рускинята Екатерина Александрова с 6:4, 6:0.

За място на полуфиналите беларуската ще играе срещу американката Мадисън Кийс, която по-рано през деня надигра 16-годишната рускиня Мира Андреева.

Финалистката от миналата година на "Уимбълдън" Жабьор също продължава напред, като се наложи над опитната чехкиня Петра Квитова с 6:0, 6:3 за малко повече от час игра.

"Когато спечелих първия сет с 6:0, си казах, че нищо още не е решено", каза след мача африканката.

Квитова, която е шампионка на "Уимбълдън" от 2014 година, така и не успя да влезе в мача. Чехкинята направи цели 26 непредизвикани грешки.

"Ще се опитам да взема реванш от Рибакина. Беше труден финал и се връщат много спомени. Надявам се да играя като днес и да спечеля", каза още Жабьор след успеха си.

Източник БТА