0

С ветовната шампионка в тройния скок за девойки от 2018 г. Александра Начева претърпя операция днес, след тежката контузия вчера на турнира “Никола Вълчанов” в Габрово.

Проф. Диян Енчев, началник Първа клиника по ортопедична трамватология в УМБАЛСМ "Пирогов" е оперирал скъсани връзки и счупен десен глезен на атлетката и още не ясно колко ще продължи възстановяването й. 

Със сигурност обаче Начева, която остана на един скок от бронза на европейското в Рим преди 10 дни, ще пропусне олимпийските игри в Париж. 

“Ще премина и през това и ще се върна още по-силна за следващата олимпиада в Лос Анджелис”, заяви пред telegraph.bg талантливата ни атлетка.

“И без това на мен целта ми е медал, а в Париж щеше да е почти невъзможно. В Лос Анджелис подготвена за 15 метра, отивам за медал”, допълни Начева пред sportal.bg.

Контузията на Алекс стана само няколко часа, след като треньорът й Стойко Цонов стана дядо за първи път. Неговият син и също състезател в тройния скок Георги Цонов и половинката му Кремена дариха Стойко и съпругата му Светлана – също бивша лекоатлетка, с внучка Кристин, която се роди на 22 юни сутринта в Пловдив.