0

С ветовният номер 1 в тениса Новак Джокович се класира за полуфиналите на тенис турнира в Дубай АТП 500 на твърда настилка с награден фонд от 2 855 495 долара. Той победи поляка Хуберт Хуркач с 6:3, 7:5 за малко повече от час и 20 минути игра.

Сърбинът успя да направи един пробив в първия сет, но той му бе достатъчен за успеха с 6:3. Вторият сет бе по-равностоен, като двавмата се движиха заедно до 5:5, когато Джокович направи пробив и след това затвори мача на свой сервис. Той спечели 79% от точките на втори сервис, както и само 7 непредизвикани грешки срещу 15 за Хуркач.

На полуфинала Ноле среща руснака Даниил Медведев, който се наложи над хърватина Борна Чорич с 6:3, 6:2 за час и 20 минути игра. В първия сет руснакът успя да направи два пробива и спечели с 6:3.

Вторият сет започна с изненадващ пробив на Чорич, който след това го затвърди на свой сервис и поведе с 2:0. След това обаче Медведев бе безапелационен, като направи три поредни пробива, бе категоричен при сервиса си и спечели следващите 6 гейма. Той направи 6 аса и 27 печеливши удара.

В другия полуфинал ще се срещнат германецът с руски произход Александър Зверев и руснакът Андрей Рубльов.

Олимпийският шампион Зверев спечели срещу италианеца Лоренцо Сонего със 7:5, 6:4 заради отличния си сервис. Това е първи полуфинал за германеца от злополучния мач с Рафаел Надал на "Ролан Гарос", когато счупи глезен.

"Щастлив съм, че съм на първи полуфинал след контузията. Надявам се да не бъде последен и да имам още много", каза той след успеха. "Последните девет месеца бяха много трудни за мен. За първи път през живота си не играх тенис толкова дълго време", призна Зверев.

Той ще се срещне с първата ракета на Русия Рубльов, който се наложи над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:3, 7:6 (3). Рубльов защитава титлата си от миналата година.