0

З лато на обръч и пето място на топка - това е равносметката на Боряна Калейн от първия ден на Световните игра в Бирмингам, щата Алабама, САЩ. Ето какво написаха от федерацията: 

"Оценката и на обръч от квалификациите 35.400 е най-високата оценка на турнира изобщо. Във финала на обръч Боряна Калейн също игра много силно и с оценка от 34.400 заслужено грабна шампионската титла и златния медал. Втора на обръч се класира София Рафаели от Италия с оценка от 34.350, а бронзовото отличие заслужи Фани Пигницки от Унгария с оценка от 33.650 точки

На топка Боряна направи също страхотна квалификация, игра безупречно и влезе с най-висока оценка на уреда - 33.750 т. На финала, обаче Бубето допусна грешки, които я лишиха от медала и тя остана на пето място с оценка от 31.150т.  На топка шампион  стана Дария Атаманов от Израел с оценка от 34.900 т, сребърното отличие за втори път заслужи София Рафаели от Италия, която получи 33.550т, а втори бронзов медал спечели представителката на Унгария Фани Пигницки  с оценка 32.550 т.

Втората ни представителка Ева Брезалиева допусна грешки и в двете съчетания на квалификациите и не намери място сред финалистките на обръч и топка. Утре са квалификациите на бухалки и лента, където и двете ни момичета имат прекрасни композиции, само да успеят да ги изиграят без грешка!"

https://fb.watch/ee6dC8cXaR/