0

И спанската тенис легенда Рафаел Надал разкри, че е малко вероятно да играе на Откритото първенство на САЩ, директно намеквайки за първи път, че кариерата му може много скоро да приключи.

Приятното представяне на Матадора и сънародника му Карлос Алкарас при мъжките двойки на олимпиадата приключи със загуба с 2:6, 4:6 от четвъртите поставени американци Остин Краичек и Раджив Рам.

Запитан дали ще се отправи към САЩ, 38-годишният носител на 22 титли от Големия шлем, 14 от които на мускетарския клей на „Ролан Гарос”, каза: „Изглежда не, но скоро ще ви уведомя. Сега не мога да ви дам ясен отговор, трябва ми малко време, но за мен изглежда трудно“.

Междувременно, отговаряйки на въпрос за партньорството му на корта с Алкарас, Надал хвърли още повече съмнения върху бъдещето си.

„Ако бях с 10 години по-млад, щяхме да създадем красива връзка на корта и щяхме да споделим много красиви моменти заедно“, заяви той.

„Но това няма да се случи. Ще видим дали ще продължа да играя нормалното турне. Но, разбира се, ще го подкрепям от вкъщи и ще му пожелавам всичко най-добро всеки път. Дори и да продължа да играя или не, аз обичам тениса“, допълни Надал.

Испанецът потвърди участие за „Лейвър Къп“ в Берлин през септември и две години след като Маестрото Роджър Федерер се сбогува на същия турнир, но в Лондон, има възможност големият му съперник да последва примера му.

Надал се надяваше да обогати олимпийската част от визитката си с трети медал, след като преди това спечели злато на сингъл и на двойки, ала не успя.

„Беше разочароващо да не спечеля медал за Испания, но това е. Дадох всичко от себе си във всяка минута, докато бях на корта, но това не беше достатъчно, за да постигнем целите си. Беше незабравимо усещане и емоция. Хората ми дават любовта и подкрепата всяка една секунда, докато съм на корта. Супер, супер специално е да усетя това особено на това място. На този етап от моята кариера играя за чувства, играя повече за емоции, отколкото за резултати.Спечелих достатъчно в кариерата си, много повече от това, което някога съм мечтал. За мен това е да се наслаждавам на различни преживявания и това е друго преживяване в живота, което да споделя с Карлос, невероятен играч, който смятам, че разбира се ще бъде един от най-доброто в историята на този спорт“, завърши Надал, който носеше олимпийския огън на церемонията по откриването на игрите в Париж.