0

Г олемият Рафаел Надал се завърна успешно на клей ATP 250 надпреварата в Бостад (Шв), която спечели преди цели 19 години и оттогава не беше играл в шведския град.

38-годишният испанец пропусна целия сезон на трева, за да се подготви по най-добрия възможен начин за предстоящите олимпийски игри в Париж на кортовете на „Ролан Гарос”, където до 2022-ра вдигна немислимите 14 купи. Там някогашният №1, който сега е 265-и, ще участва както на сингъл, така и на двойки заедно със сънародника си Карлос Алкарас.

Изглежда тренировките са дали нужния резултат, тъй като Надал, носител на 22 титли от Големия шлем, показа доста по-темпови и качествен тенис в сравнение с първите си турнири от своето завръщане на корта. Той беше много солиден в първия си мач след Откритото първенство на Франция и не остави никакви шансове на сина на легендарния Бьорн Борг, а именно 21-годишния Лео Борг - 6:3 6:4 за 1 час и 26 минути игрово време. По този начин манакорецът се класира за осминафиналите на надпреварата, а там го очаква битка с бившия представител на Топ 10 - Камерън Нори (Анг).