0

Д аниил Медведев се класира за втора поредна година на финала на Australian Open, след като отново спря Стефанос Циципас на полуфиналите.
Руският №2 в света триумфира със 7:6(5), 4:6, 6:4, 6:1 след два часа и половина на корта и ще играе с Рафаел Надал на големия финал в неделя.

Това беше пореден вълнуващ епизод от съперничеството между Даниил и Стефанос, които рядко успяват да укрият липсата на каквато и да е симпатия помежду си. Продължава обаче доминацията на руснака, който побеждава своя опонент за седми път в девет мача и за трети пореден в Големия шлем. Така за четвърти път е на финал, докато Циципас пропуска шанса си за втори такъв след този на "Ролан Гарос" през миналата година.

Срещата беше изключително емоционална и не мина без скандали. В края на втория сет руснакът побесня срещу съдията заради поредни подсказвания от Апостолос Циципас към неговия син - нещо, което се превърна в традиция при мачовете на световния №4.

В неделя Медведев ще преследва втората си титла от Големия шлем. Срещу Надал той има една победа в четири мача. Мачът ще е повторение на финала на US Open през 2019-а, когато испанецът триумфира.
Медведев пък ще се опита да пресече опитите на втори тенисист за рекордните 21 титли от Шлема, както направи на US Open срещу Новак Джокович миналата година.

"В неделя ще играя срещу един от най-великите. Така беше и срещу Джокович в Щатите през есента. Не знам за кого е бил Рафа тогава, но сега той ще е на корта срещу мен. Финалите в Големия шлем са различни мачове, но аз се чувствам готов. Натрупах опит. Рафа остава един от най-великите в историята", коментира в интервюто си на корта Медведев.