0

С ветовният номер две в мъжкия тенис Даниил Медведев трябваше да навакса изоставане от сет, за да спечели с 6:7(5), 6:3, 6:4 над дебютанта Хуберт Хуркач във финалния турнир на АТР в Торино с награден фонд от 7 250 000 долара. 

Руснакът започна с победа защитата на титлата си от миналата година във финалния турнир. Това беше мач от Червената група.
Медведев, който спечели Откритото първенство на САЩ позволи на полския си съперник да спечели първия сет в тайбрека. Руснакът обаче успя да направи 15 аса по-нататък в мача и да направи два пробива в точните моменти на бързия корт, което му осигури обрата.

Финалният турнир на АТР стартира в Торино
АТР финали АТР финали АТР финали
12

"Беше много труден мач. Мисля, че повечето мачове ще са като този, защото кортът е супер бърз. Всеки хубав удар носи точка. В двата гейма, в които имах възможност за пробив, успях и това се оказа решаващо", каза 25-годишният Медведев след мача. Той показа част от формата, която му позволи да спечели титлата миналата година в Лондон по същото време, след като победи последователно Новак Джокович, Рафа Надал и Доминик Тим. Мачът между двамата продължи малко повече от 2 часа.

В другата среща от групата световният номер 3 Александър Зверев се наложи над Матео Беретини, след като италианецът се отказа заради контузия при 6:7(7), 0:1. Беретини се защитава смело в първия сет, като няколко пъти бе поставян под опасност да загуби подаванията си, но отличният му форхенд го изваждаше. Зверев пропусна два сетбола, но не сбърка при третата възможност като спечели тайбрека за час и 19 минути.
Още в началото на втория сет на Беретини му се наложи да използва лекарска помощ заради контузия на коремните мускули. После той напусна корта със сълзи в очите.

"Не знам какво да кажа, защото това е най-лошото, което може да ти се случи като играч. Мисля, че в първия сет играхме тенис на изключително високо ниво", каза след успеха Зверев.