0

Р уснакът Даниил Медведев отново се оказа черната котка за Григор Димитров. 

Българинът отстъпи с 6:3, 2:6, 4:6 пред поставения под номер 1 в схемата на турнира във Виена в мач от втория кръг след 2 часа и 6 минути игра. 

По този начин Димитров допусна трета поредна загуба от бившия водач в световната ранглиста, като първата от тези три бе отново във Виена миналата година, но на полуфиналите.

Сега в четвъртфиналите защитаващият титлата си Медведев ще играе с друг руснак - Карен Хачанов.

В първия сет 17-ият в световната ранглиста Димитров се справи почти безупречно. Българинът се възползва по най-добрия начин от серията грешки на Медведев и успя да реализира три пробива. Той спечели 12 от 13 разиграни точки при свой първи сервис и се наложи с 6:3.

Още в първия гейм на втория сет обаче Медведев направи пробив. Руснакът изоставаше с 15:40, но реализира четири поредни точки и стигна до втория си пробив в мача. Повел в резултата във втория сет, Медведев заигра много по-спокойно и уверено. Непредизвиканите грешки буквално изчезнаха от играта му - той не направи нито една в целия втори сет, а за сметка на това записа 11 печеливши удара.

Медведев стигна и до втори пробив във втория сет, след който поведе с 4:1 гейма и това реши изхода на втората част.

Най-равностойна се оказа решителната трета част на мача. В нея Димитров първи стигна до брейкбол във втория гейм, но ударът му от бекхенд се спря в мрежата. В следващия гейм дойде ред на българина да отрази брейкбол, а хасковлията отрази още две възможности за пробив при 3:3 гейма.

Той обаче нямаше какво да направи в деветия гейм, когато Медведев достигна до три поредни брейкбола и реализира още първия от тях. В последния гейм на мача руснакът отново разчиташе на основното си оръжие сервиса и с два отлични начални удара при резултат 30:30 сложи край на мача.

Медведев завърши мача с общо 14 аса срещу само пет за българина. Печелившите удари също бяха в полза на руснака - 31 срещу 21, а Димитров направи единствено по-малко непредизвикани грешки - 7 срещу 13, пише БТА.

За участието си във втория кръг на турнира във Виена първата ракета на България ще вземе 45 точки за световната ранглиста и 35 245 евро от наградния фонд, който възлиза на общо 2,4 милиона евро.