0

Д оскорошният водач в ранглистата на ATP Даниил Медведев се забърка в поредния скандал. Той напусна турнира в Метц след загуба с 4:6, 7:6, 3:6 от Стан Вавринка на 1/4-финалите.

Руснакът влезе в конфронтация с публиката, която бурно го освиркваше. Медведев често си изпускаше нервите и хвърляше ракетата си.

Най-скандалното дойде, когато показа демонстративно на феновете, че са маймуни. Той имитира животински звуци и започна да се почесва под мишниците.

Това разгневи още повече феновете, които продължиха да го освиркват. Случилото се беше широко коментирано в социалните мрежи.

Иначе 37-годишният Вавринка, бивш номер 3 в света, се поздрави с първи успех над актуален играч от първите 10 от успеха над Андрей Рубльов през 2020-а на Мастърса в Париж.

Вавринка можеше да завърши срещата в два сета, но буквално проспа мач-пойнт и позволи на руснака Медведев да прати частта в тайбрек и оттам в трети сет. 

В тайбрека двамата си размениха по един пробив и всичко вървеше наравно до 6:6. Медведев имаше възможност да затвори при 7:6, но го направи от втори опит след нов пробив на подаването на швейцареца.

Във финалния сет Вавринка поведе с 3:0 гейма, но руснакът започна да вкарва много сила в началните удари. С много усилия и един върнат пробив мачът се изравни на 3:3. Последва маратонски осми гейм, който беше за Вавринка и реално посочи изхода на срещата. На три пъти пред него се отвори точка за пробив преди да затвърди успеха си.

В друг интригуващ мач от този етап на турнира Хуберт Хуркач (Полша) преодоля бившия номер 3 в света Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:4 за час и 16 минути. Полякът направи 12 аса и спаси две точки за пробив, които се появиха за противника.

Лоренцо Сонего пък спря представителя на домакините Жил Симон със 7:6 (2), 6:4 и в следващия етап ще се изправи срещу американеца Себастиан Корда.