0

В торият поставен Данийл Медведев се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.
Руснакът се наложи над местния фаворит Ник Кириос със 7:6 (1), 6:4, 4:6, 6:2, след малко повече от 3 часа игра на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн в атрактивен за гледане двубой. Кириос демонстрира необуздания си нрав, като спореше със съдията, обикаляше гневно корта, счупи ракетата си от яд, но не успя да опъне железните нерви на Медведев.

Руснакът си позволи да му отговори с пренебрежителен жест след последната точка в мача, а после не пропусна да се заяде и с публиката, която се опитваше да му пречи по време на целия мач. 


На дюдюканията й по време на интервюто му на корта, Данийл помоли феновете на Кириос да уважават поне задаващия въпросите Джим Къриър, тъй като е бил шампион на Australian Open.
Петкратният финалист в Мелбърн Анди Мъри обаче напусна турнира след поражение от квалификанта от Япония Таро Даниел в три сета – 4:6, 4:6, 4:6. Даниел има за следващ съперник 11-ия в схемата Яник Синер от Италия, който победи американеца Стив Джонсън с 6:2, 6:4, 6:3.

Мъри пък призна, че може и да спре с тениса, ако не подобри представянето си през тази година. Запитан дали иска да се завърне в Мелбърн догодина, Мъри отговори: "Да, но не и ако продължа да играя по същия начин през остатъка от сезона. Тази година е много важна за мен. Искам да се представям добре в големите турнири. Днес не беше така. Да достигам до втория кръг на турнира от Големия шлем не е особено мотивиращо за мен. Искам да се представям по-добре. Всичко зависи от това как ще играя в големите турнири до края на годината, каза той. - Много съм разочарован. Много тежка загуба за мен", допълни носителят на три титли от Големия шлем, който обаче нито веднъж не е печелил титлата на Австралия.

Турнирът напусна и шампионката от US Open Ема Радукану. Черногорката Данка Ковинич, която заема 98-о място в световната ранглиста, нанесе първо поражение на британката в Големия шлем от осминафиналите на „Уимбълдън“ миналата година, след като я победи с 6:4, 4:6, 6:3. Ковинич ще срещне в следващия кръг 14-ата в схемата Симона Халеп, която показа класа срещу бразилката Беатриз Хадад Мая и я отстрани с 6:2, 6:0 за малко повече от час игра.