0

С ветовният номер 2 в мъжкия тенис Данийл Медведев, който се е устремил към върха, победи с лекота Пабло Андухар с 6:1, 6:2 на турнира в Акапулко от категория АТР 500 с награден фонд от 1 678 065 долара.

Руснакът разчиташе основно на мощния си сервис, като испанецът не успя нито веднъж да го пробие, което направи разликата в мача.

В следващия кръг Медведев ще се срещне с японеца Йошито Нишиока, който изненадващо се справи с поставения под номер 7 в схемата на турнира Тейлър Фриц с 3:6, 6:4, 6:2.


Рафа Надал продължи победната си серия през 2022 година на 12 мача, което е и най-добър старт на сезона в цялата му кариера. Той се наложи без проблем над американеца Стефан Козлов, отстранил по-рано Григор Димитров, с 6:0, 6:3 и стигна до четвъртфиналите. Интересно е, че двамата трябваше да направят тренировка заедно, но заради отказването на Максим Креси Козлов бе извикан по спешност и победи изненадващо Димитров, въпреки мускулните си проблеми в мача.

Надал е бил в баланс от 11:0 победи през 2014 година, когато обаче губи от Стан Вавринка във финала на Откритото първенство на Австралия. Следващият съперник на Рафа ще бъде друг американец - Томи Пол, като при евентуален успех той може да стигне до сблъсък с Данийл Медведев на полуфинал.

"Винаги е важно да победиш колкото се може по-бързо, но най-важното е да спечелиш", каза Надал след успеха си за едва час и 16 минути. Победата бе чиста, което е чудесно, и ще се опитам да бъда готов за следващия съперник, което ще бъде труден мач", очаква испанецът.

За да стигне до мач с Надал, Томи Пол се наложи трудно над сърбина Душан Лайович със 7:6(6), 2:6, 7:5.

В останалите мачове американецът Маркос Хирон победи поставения под номер 8 в схемата Пабло Кареньо Буста с 6:7(7), 6:4, 7:6(4) за 2:52 минути. За разлика от този маратонски мач Стефанос Циципас остана само 49 минути на корта при победата си над американеца Джефри Уолф с 6:1, 6:0. Британецът Камерън Нори пък се справи с гиганта от САЩ Джон Иснър с 6:7(2), 6:3, 6:4.

Източник: БТА