0

Р уснакът Даниил Медведев направи впечатляващ обрат и се наложи над германеца Александър с 5:7, 3:6, 7:6 (4), 7:6 (5), 6:3 във втория полуфинал на Откритото първенство на Австралия по тенис. 

Така Медведев ще се изправя в мач за трофея в неделя срещу Яник Синер, който преди това елиминира по категоричен начин световния №1 Новак Джокович.

Мачът със Зверев продължи точно 4 часа и 18 минути. Това бе вторият двубоя в турнира, в който руснакът наваксва изоставане от два сета след успеха над финландеца Емил Руусувуори. 

Финалът пък ще бъде трети за руснака в Мелбърн, като той загуби първите два от Новак Джокович и Рафаел Надал.

"В един момент бях загубен. В първия сет и двамата не играхме добре, а във втория Зверев беше много по-добър от мен. Направи два пробива, а аз нямах никакъв шанс, сподели след мача Медведев. - В третия сет си казах, че ако загуби този мач, искам да падна гордо, да съм се борил. Така започнах да правя по-добри удари, получаваха ми се нещата. Бях уморен, а го гледах него и нямах чувството, че той е в това състояние. Затова и не исках да имаме дълги разигравания по 40 удара, опитах се да бъда по-агресивен и, ако стане, стане", допълни Медведев. 

"Надявам се да направим шоу със Синер във финала и да се забавляваме и двамата", пожела си той.

Даниил Медведев и Яник Синер до момента са изиграли 9 мача помежду си, като руснакът е спечелил 6 от тях. Интересно е обаче, че руснакът е спечелил първите 6 срещи, а в последните три неизменно победител е Синер. Италианецът се наложи и на полуфинала на финалния Мастърс за миналия сезон в Торино с 6:3, 6:7 (4), 6:1.