0

Д вукратният световен шампион Фернандо Алонсо от отбора на Астън Мартин беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия, втори кръг от новия сезон в автомобилния шампионат Формула 1.

Трикратният световен шампион Макс Верстапен, който кара за Ред Бул и спечели днес първото завъртане, остана на 3-о място във втората тренировка. 

Времето на Алонсо днес е 1 минута, 28.826 секунди на трасето с обиколка 6.174 километра в Джеда. Той остави на 0.230 секунди Джордж Ръсел (Великобритания) от отбора на Мерцедес. Ферстапен остана 3-и на 0.331.

Сесията видя няколко напрегнати момента на тясната писта, като например между Ръсел и Юки Цунода от Visa RB и между Хамилтън от Мерцедес и Логан Сарджънт от Уилямс.

Хамилтън трябваше да се обясни пред стюардите за опасния момент, който сътвори срещу Сарджънт. 

Той се извини по радиото на екипа, като каза, че не е видял младия пилот от САЩ да се приближава, докато се опитва да се измъкне от атаката на Карлос Сайнс и Ферари.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, както и в първата сесия, завърши на 8-о място, на 0.677 секунди от Алонсо.

Шарл Льоклер (Монако) остана на 4-о място, докато топ 6 завършиха Серхио Перес (Мексико) от Ред Бул и втория пилот на Астън Мартин Ланс Строл. 

Източник: БТА