К убрат Пулев бе поканен на обяд с легендите на хевиметъла и на музиката въобще - „Металика“. Това заяви самият боксьор за youtubе канала „Спортната джунгла“. Кобрата дори прекъсна интервюто за медията, за да отиде на срещата с музикантите от американската група, които свириха на бойната галавечер в Арлингън, Тексас. В самото интервю Кобрата призна, че е готов да се бие отново след 2-3 месеца. Той обяви, че две победи отново ще му гарантират мач за световната титла в професионалния бокс.
„Няма значение с кого. Трябва да са имена от Топ 20. Може Анди Руис, може Уайлдър, Дилиън Уайт или Чарлз Мартин. Няма да излизам от форма. Контузия нямам. Това е най-важното. Здрав съм. Да благодарим на Господ и на природата. Имах контузия на рамото, с която играх срещу Джошуа за световната титла. С тази травма нямаше как да пускам друг удар освен десен прав. Дори и с него не бях сигурен. Сега вече контузията я няма. Получих я на лагер на Белмекен при един спаринг. Става въпрос за контузия в ключицата. Няма нищо общо със старата ми травма от 2017-а. Рамото винаги ми е създавало проблеми. Дори при едни изследвания във Военномедицинска академия едни професори се хванаха за главата, като видяха състоянието му, и ме питаха как въобще играя бокс с това рамо. Но лека-полека се възстанових и сега съм здрав“, заяви Пулев.

Той разкри и подробности и от лагера си за мача с Джошуа. „Първо стана контузията в рамото, а после се разболях и от короавирус. Треньорът ми Ули Вегнер също. Нали знаете, че ако му се беше случило нещо, как всичко щеше да се стовари върху мен. Разпуснахме спаринг партньорите, като остана само един, който наскоро бе изкарал коронавирус и се очакваше да има антитела. Вегнер ми каза да откажа мача. Категорично заяви, че няма да бъде с мен в Лондон, при положение че съм изкарал коронавирус и не съм тренирал достатъчно. Каза, че това е против всичко онова, за което сме работили досега. Той си хвана самолета за Германия, а аз този от Варна за София. Именно във въздуха реших да не се отказвам от мача и да играя в Лондон въпреки всичко. Изненадах се колко твърд характер имам. Дори при тестването в Лондон имах големи опасения дали ще ме пуснат в балона, защото очаквах тестът ми за коронавирус да е положителен“, каза още Пулев.
Той допълни, че все още не е решил дали ще прави защита на новоспечелената титла от веригата Траяд Комбат.